Indretning og boligtilbehørDit hjem viser, hvem du er. Alt fra farven på væggen til sofaens form og dit valg af kunst og belysning afspejler dine oplevelser og drømme. Overvej, hvad rummene skal bruges til og hvordan det rent praktisk kan lade sig gøre – i din helt egen stil.

I det moderne hjem bruger du ofte pladsen til flere formål: Et sted at slappe af, arbejde, og et sted at have gæster. Husk fleksibiliteten, når du vælger møbler, belysning og boligtilbehør.

FarverFarver er en stor del af vores sanseoplevelse, når vi træder ind i et rum. De påvirker underbevidstheden og har indflydelse på vores sindsstemning og følelse af velbehag. Brugen af forskellige farver og materialer i dit hjem kan gøre rummet roligt eller stimulerende, varmt eller koldt og romantisk eller praktisk.

Gør dine opholdsrum lyse og åbne med ferske skandinaviske toner eller lune og hyggelige med mørkere og mere fyldige nuancer.


TeksturDu oplever dine opholdsrum med følesansen såvel som med synet. Tekstur er lige så vigtigt som farverne i dit hjem – hvordan det føles, når du rører ved sofaen eller går på tæppet betyder meget for rummets atmosfære.

Lav kontraster med blødt mod hårdt, blankt mod mat og naturligt mod markant, eller bland forskellige teksturer i samme farve.

Komfort og holdbarhedEt hjem skal være et fristed: Et sted at slappe af og søge fred for hverdagens stress og jag. Komfort og ro er altafgørende, uanset om det gælder sofaen du sidder i, tæppet under dine fødder, eller de gardiner du trækker for hver aften.

Du kan gøre kolde overflader lunere og tilføre tekstur og varme til dine opholdsrum ved at bruge tekstiler af bomuld, hør og uld, der er lige så bløde at røre ved, som de er behagelige at se på.

Et roligt rum


I en hektisk verden er det vigtigt at få en god nats søvn. Gerne mellem 7 og 9 timer for en voksen, mener eksperter. Gør dit soveværelse til det ultimative tilflugtssted ved at bruge afslappende farver og bløde teksturer, der vil gøre det nemmere at finde ro, før du falder i søvn.


Lad laptoppen blive i opholdsrummet og sæt telefonen på lydløs. E-mails og tweets kan vente til i morgen, og det blå lys der afgives fra skærmene har en negativ indvirkning på melatonin, søvn-hormonet. Tag i stedet en god bog, tænd en sengelampe med et varmt og blødt lys og lad dig synke ned i en bunke af blødt sengetøj og dunpuder. Den største luksus kan sommetider være den enkleste.

Salige soveværelser

Soveværelset er formentlig det sted i hjemmet, hvor komfort betyder mest. Det er ikke kun et rum, vi sover i, men også stedet hvor vi læser en bog, sover længe søndag morgen eller måske oplever lidt romantik… Tænk over farvesammensætning i dit soveværelse: Hvide og naturlige farver kan give en zen-agtig ro, hvorimod mørke og mere fyldige marineblå og grå nuancer kan gøre rummet til den ultimative hule, hvor du kan undslippe hverdagen.

På samme måde har lyst sengetøj et rent og frisk udtryk forår og sommer, hvor et skift til mørkere farver kan være den ultimative trøst i lange, mørke vinternætter. Og glem ikke eksperternes udsagn om, at jo mørkere dit soveværelse er, desto dybere søvn opnår du, så luk lyset ude med velvalgte gardiner og rullegardiner og nyd glæden ved at trække fra og rulle op om morgen til en smuk og solfyldt verden.

Indramning af et områdeDefinér dine opholdsrum med farver og tekstur. Et tæppe under en stol eller et bord skaber en enhed og et rum i rummet. På samme måde kan et tæppe under yndlingsmøblet fremhæve det lige så effektivt som et podium eller et spotlight.

Farver på væggene er med til at afgrænse et rum, skabe forskellige stemninger i forskellige områder og adskille ét rum fra et andet, imens strategisk brug af gardiner kan skjule, distrahere eller afsløre så meget, som du har lyst til. Sommetider er rammen lige så vigtig som selve billedet..
Tak for din tilmelding!
Danish