Miljø og bæredygtighed

Om os

Kvadrat blev grundlagt i 1968 i Danmark og har dybe rødder i den verdenskendte skandinaviske designtradition. I de sidste halvtreds år har vi bestræbt os på at skabe det allerbedste inden for tekstiler – både når det gælder design, farve, teknologi og funktionalitet og måske mest af alt: inden for æstetik.

Vi udforsker de yderste grænser for, hvad et tekstil kan bidrage med i indretningen, samtidig med at vi er bevidste om at du vil røre, bruge og holde af produkterne i dit hjem. Målet er, at vores design taler for sig selv med smukke farver, interessante vævninger og uimodståelige tekstur.

Hos Kvadrat er en ansvarlig tilgang til vores produktion og processer en del af vores forretnings- og designfilosofi. Lige siden virksomheden blev grundlagt, har vi fokuseret kraftigt på at minimere vores påvirkning af miljøet i alle processer fra design til levering og samtidig sikret et sundt arbejdsmiljø.

Et fælles ansvar

Vi har alle sammen et ansvar for at begrænse vores belastning af miljøet. Hos Kvadrat tager vi dette ansvar meget seriøst. Lige fra teknologi med innovative, nye materialer skabt af genbrugsmaterialer eller produktionsteknikker, der begrænser mængden af vand og udledninger, til deltagelse i globale initiativer, der fremmer menneskerettigheder eller kæmper for at sikre arbejdsforhold, sigter vi efter at gøre det så godt, som vi overhovedet kan. Du kan gøre din del ved at investere i god kvalitet, bæredygtige produkter og genbrug, hvor det er muligt.

Som et led i vores bestræbelser på effektivitet og bæredygtighed er vi nu ejere og medejere af de tre fabrikker, vi arbejder med i Holland, Norge og Storbritannien. Vores fælles opfattelse af bæredygtighed, kvalitet, innovation og æstetik spiller en værdifuld rolle for fremstillingen af vores tekstiler og boligtilbehør. Vores tætte samarbejde har ført til øget effektivitet og vedvarende fokus på at producere på den mest bæredygtige måde.

CSR politik

I vores forretningstilgang fokuserer vi på at integrere bæredygtighed i strategien med enestående design og service, de bedste kvalitetsstandarder samt social, økonomisk og miljømæssig ansvarlighed. Med vores tilslutning til FN's Global Compact i 2013 har vi forpligtet os til at støtte FN's 10 principper om menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø og antikorruption. I vores arbejde med CSR og bæredygtighed beskæftiger vi os med essentielle emner, der via en væsentlighedsanalyse har vist sig at være vigtige for virksomheden og dens interessenter.

De 4 hovedområder

Vi har anført fire hovedområder, der omfatter væsentlige Kvadrat-initiativer og -mål, og kommunikerer vores ansvarlige og bæredygtige fremskridt.

Miljø - Medarbejdere - Compliance - Kultur

De standarder, vi overholder, giver os rammerne til kontinuerligt at reducere den påvirkning af miljøet, der er forbundet med vores produktion og interne processer, minimere unødvendig brug af råvarer og skabe et sikkert og sundt miljø for medarbejderne. Rammerne sikrer også, at vores eksklusive produkter altid lever op til vores strenge kvalitetskrav. På en række områder går vi ud over eksisterende lovgivning, samtidig med at vi respekterer nødvendige funktionelle krav for at skabe en proaktiv tilgang til en ansvarlig forretning. Vi støtter og respekterer beskyttelsen af internationalt erklærede menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder. Vi er stærke modstandere af enhver form for korruption, herunder afpresning og bestikkelse.

Vores leverandører

Alle leverandører skal forpligte sig til og underskrive vores adfærdskodeks, der er afstemt med lovgivning, internationale konventioner og de ti principper i FN's Global Compact. Vi forventer desuden, at leverandører regelmæssigt dokumenterer, hvordan de lever op til vores krav. Vi er ISO 14001- og 9001-certificerede, og vi sikrer, at vores administrative systemer er effektivt implementerede og i stand til at understøtte vores organisation.

Certificeringer

Mange af Kvadrats tekstiler har internationalt anerkendte certificeringer, der understreger deres kvalitet og miljømæssige skudsmål. På samme måde overholder Kvadrat en række internationalt anerkendte standarder og programmer, der er afgørende for virksomhedens adfærd på disse vigtige områder. Her følger en kort oversigt over certificeringer, tildelte priser og standarder, som vi arbejder med hver dag.

https://kvadrat.dk/about/our-environment/certifications
Tak for din tilmelding!
Danish